Image description
3- tot 5-assig frezen
Moeiteloos elke metaalbewerking

3- tot 5-assig frezen

Metaalbedrijven treft u genoeg in de Achterhoek. Experts die de moeilijkste bewerkingen mogelijk maken? Daarvoor vindt u in Holga Metaaltechniek de beste partner. Zeker als u tegen de grenzen van het maakbare aanloopt. En bijvoorbeeld 5-assig frezen nodig hebt, eventueel in combinatie met laserlassen of andere metaalbewerkingen in eigen huis.

Wij bedenken technische oplossingen om uw wens mogelijk te maken. Initiatief nemen, oplossingen bedenken en durven!

Wanneer welke freestechniek?
• Bij 1 of 2 kanten van product bewerken, met frees loodrecht op product: 3-assig frezen
• Bij bewerken aan 1 kant, onder een hoek: 4-assig frezen
• Bij gebogen producten: 5-assig simultaan frezen

Uw producten 3D-frezen
Al jaren 3D-frezen wij onder meer matrijzen, volgstempels en elektroden. Ook voor uw producten zetten wij onze freeskennis en -ervaring graag in.

Welke vorm/bewerking hebt u nodig?
• Gaten
• Contouren
• Sleuven, eilanden en kamers
• Andere bochten en hoeken

Achtergrond van frezen als bewerkingstechniek
Met een frees als gereedschap verwijderen we onder meer hoeken of maken we gaten in metaal. Deze bewerking, het frezen, gebeurt tegenwoordig op een computergestuurde freesbank met een ronddraaiende frees.

Voor simpele bewerking bestaat er een eenvoudige freesbank met 3 assen; de X-as, de Y-as en de Z-as. De frees beweegt in dit geval van boven naar beneden, van links naar rechts en van voor naar achteren. Moet de frees onder een hoek bewerken? Dát vraagt om een 4e as.

Wat is simultaan frezen?
Hebt u ingewikkelder bewerkingen nodig? Waarbij een onderdeel liefst aan 5 kanten tegelijk bewerkt wordt? Hiervoor zetten we een 5-assige freesbank in. De frees én het opgespande product draaien dan, dus 5 assen voor 5 hoeken en richtingen. Dit heet simultaan frezen. De betekenis hiervan in de metaalwereld is groot.

Voordelen 5-assig simultaan frezen
• Meer bewerkingen in één opspanning
• Sneller bewerken
• Uiterst nauwkeurig
• Hogere toleranties haalbaar (dus nauwelijks maatvariatie bij reeksen)
• Efficiënt gebruik van grondstof (nauwelijks foutieve bewerkingen)
• Voor het meest complexe freeswerk

Tot deze maten helpen we u graag
In het bijzonder middelgrote, grote en gecompliceerde producten frezen we graag computergestuurd en op maat voor u. U bent welkom met producten met afmetingen vanaf A4-formaat en kubusvorm tot 2230 x 1400 x 700 mm. Gaten draaien? De diameter hiervan gaat op onze machines tot 350 mm.
Automatische stafaanvoer tot 68 mm

Zwaargewicht: tot 2000 kg
Voor uw 5-assig freeswerk hebben we 2 machines: de Hedelius freesmachine en - voor uw ingewikkelder producten - de Hermle C52U. Die laatste heet ook wel het flexibele multitalent onder de bewerkingscentra; zo betrouwbaar als een keeper op de lijn, zo precies als een golfspeler bij het putten. Bovendien kan deze zwaargewicht ook grote werkstukken tot 2000 kg met gemak aan.
Bekijk het machinepark.

Dag & nacht geautomatiseerde productie
Dankzij de combinatie met onze robot verwerkt onze Hedelius-freesmachine uw onderdelen zelfs geautomatiseerd vanaf pallets; zo gaat het werk waar nodig dag én nacht door.

Kwaliteitsgarantie en supersecuur meten
De kwaliteit van uw gefreesde producten bewaken we via meetsoftware. En de maten zelf controleren we uiterst secuur tot 1 mµ via slimme meetmethodes. Meer over meten.

Meer of andere bewerkingen nodig?
Hebt u gehard materiaal? Wilt u kleine onderdelen laten maken of een paar millimeter uit metaal verwijderen? Dan draadvonken we voor u. Heeft uw onderdeel ook voor- of nabewerking nodig met CNC-draaien of een oppervlaktebehandeling? Als totaalpartner verzorgen we alles voor u. Zo voorkomt u tijds- en kwaliteitsverlies. Check meer over de one-stop-shop als 1 van onze 5 pijlers.

Starten met 5-assig simultaan frezen of andere bewerking?
Ontdek meer over Holga Metaaltechniek en hoe onze machines uw componenten strak en perfect (5-assig simultaan) frezen. Neem vandaag nog contact met ons op.

>
<