Image description
Software als kwaliteitsbewaker
Meer zekerheid voor uw metaalproduct

Software als kwaliteitsbewaker

Sinds 2017 werken we bij Holga Metaaltechniek als een van de eerste metaalbewerkers in Nederland met speciale software. Die zorgt voor een betere (interne) kwaliteitscontrole dan gemiddeld in de metaal. De klassieke ‘papierwinkel’ is hiermee overbodig. Dankzij de automatisering zien we na invoer van een reeks maten snel de CPK-waarde: de eventuele afwijking over een aantal producten.

Voordelen geautomatiseerde kwaliteitscontrole
• Tijdige gereedschapwissel dankzij statistieken
• Betere kwaliteit van uw producten
• Veel tijdsbesparing
• 0% kans op fouten in producten die u bereiken

Slijt bijvoorbeeld een beitel in een freesbank? Zodra productmetingen uitwijzen dat een diameter verandert, weten wij dat het tijd is voor een gereedschapwissel. Hierdoor krijgt u altijd producten met exact de goede maten.

Meer kwaliteit dankzij onze automatisering
De software laat altijd de nieuwste (revisie)versie van de producttekening zien uit ons ERP-systeem. Dus de controle meet ook de werkelijke waardes als er wijzigingen waren. Verder laat de software zien met welke meetmiddel we welke maten moeten meten. En na de maatcontrole vinkt onze medewerker af of deze het juiste meetmiddel gebruikte. Zo controleren we dus ons eigen werk.

Doorlopende controle bij afwijkingen
Zodra er procesvariabelen ontstaan, meten we élk product. Letterlijk. Op die manier weten we zeker dat u alleen producten met de juiste maten van ons krijgt. Is de waarde van onze eigen producten onverhoopt te hoog? Dan maken we het product al opnieuw, vóór het u bereikt.

Zo werkt het: statistische procescontrole
Uw producten van ons laten in de statistieken gegarandeerd een spitse bergparabool zien. Waar een brede bergparabool betekent dat de producten meer afwijken, maar nog wel worden goedgekeurd, is de tolerantie bij ons nauwkeuriger. Dankzij de software hebben we het kwaliteitsproces veel beter onder controle. In combinatie met het productieproces dat we onder controle hebben, krijgt u bij ons dus altijd het allerbeste.

Kwaliteitscontrole voor élke bewerking
Vanzelfsprekend krijgt u deze kwaliteitscontrole bij alle serieproducten en elke bewerking die we doen. Van draadvonken en frezen tot CNC-draaien en laserlassen.

Meer weten?
Neem vandaag nog contact met ons op.

 

>
<